Съединените щати нямат повече средства за Украйна, като Пентагонът не може

...
Съединените щати нямат повече средства за Украйна, като Пентагонът не може
Коментари Харесай

Пентагонът няма повече пари за Украйна

Съединените щати нямат повече средства за Украйна,  като Пентагонът не може да изпрати в Киев боеприпасите и ракетите, от които украинските войски се нуждаят, с цел да противодействат на съветската експанзия, написа ABC News.

Администрацията на Байдън се яви във вторник с празни ръце за първи път на месечна среща на формата " Рамщейн ", група от към 50 страни, които координират поддръжката за Украйна. Групата е основана от министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин през април 2022 година

В очакване на утвърждението на Конгреса за спомагателни средства за Украйна, Вашингтон разчита на своите съдружници да продължат да доставят оръжие на Киев.

" Насърчавам тази група да работи, с цел да даде на Украйна по-важни наземни системи за противовъздушна защита и ракети за прехващане ", сподели Остин във встъпителните бележки посредством видео връзка от вкъщи си, където се възвръща от интервенция на рак на простатата.

Украинските войски на фронта изпитват изострен дефицит на муниции, което беше разисквано на среща с присъединяване на Лойд Остин.

" Това е една от аргументите да се съсредоточим върху нуждата да отговорим на въпроси от Конгреса, с цел да могат да продължат напред по законопроекта за облекчение ", сподели след срещата помощник-министърът на защитата по интернационалните въпроси Селесте Уоландър.

Междувременно европейските съдружници подхващат.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи в Брюксе л сключването на взаимен контракт на стойност 1,2 милиарда $ за закупуване на повече от. Тези муниции са най-силно употребявани във войната и договорът ще помогне за попълване на доставките на съдружниците, които трансферираха муниции от личните си запаси в Киев.
 ISW: Войната в Украйна стана война на муниции
ISW: Войната в Украйна стана война на муниции

Западът поддържа Украйна против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР